Joe Chiccarelli Talks About Using ATC Studio Monitors

Woensdag 05 augustus 2020, 18:17 • 600 keer gelezen
Joe Chiccarelli Talks About Using ATC Studio Monitors

Wat we heden ten dage ook van Noord America mogen vinden, het blijft het land waar veel grote artiesten hun oorsprong hebben. En dat maakt de producers en engineers  van die artiesten eveneens erg interessant. Een daarvan is Joe Chiccarelli. Deze multi-Grammy award winning producer/engineer begon zijn audiocarrière in de tachtiger jaren en heeft sindsdien gewerkt met o.a. Frank Zappa, The White Stripes, The Killers, Counting Crows en Morrissey. Zo'n man heeft wat te vertellen.


Drie nieuwe studio's op één locatie

Dinsdag 07 juli 2020, 12:58 • 396 keer gelezen
Drie nieuwe studio's op één locatie

In het voorjaar 2019 zijn wij in het zuiden van Nederland betrokken geweest bij de bouw van een drietal studio's op één locatie. De opdrachtgever heeft aangegeven niet met naam genoemd te willen worden maar het geen probleem te vinden dat wij van zijn studio's foto's plaatsen. Een studio is uitgevoerd met ATC SCM50A SL Pro in combinatie met SCM0.1/15SL subs, de andere twee studio zijn voorzien van SCM150A SL Pro.

Hifi Critic revieuwt de ATC SCM7

Woensdag 17 juni 2020, 11:25 • 477 keer gelezen
Hifi Critic revieuwt de ATC SCM7 Hifi Critic Conclusie:
"Dit is een opmerkelijke luidspreker om meerdere redenen. Ten eerste zijn de bouwkwaliteit en afwerking uitstekend. Dan komt de nauwkeurigheid van de monitor, uitstekend pair matching en de opmerkelijke bas voor de afmetingen en dan de lage vervorming. De SCM7 klinkt muzikaal en onderhoudend en was een genot om te beoordelen. Binnen de natuurlijke beperking van grootte toont de SCM7 werkelijk muzikaal onthullende monitorkwaliteit."

Lees verder (pdf Engels)

Roland Guerin finds spark of life in LIO-8 3d

Maandag 15 juni 2020, 17:19 • 376 keer gelezen
Roland Guerin finds spark of life in LIO-8 3d NEW ORLEANS, LOUISIANA Ð JUNE 2020: Roland Guerin is an astounding bass player, an emotive singer, and a gifted songwriter based in New Orleans. While Guerin travels in all musical genres, he's best known in the world of jazz. He cut his teeth playing bass in Alvin Batiste's band, The Jazztronauts, and later joined the Marcus Roberts Trio, the Allen Toussaint Band, and Dr. John. He has performed with George Benson, John Scofield, Ellis Marsalis, Marcus Roberts; played at the head of the Berlin Philharmonic, the Boston Symphony, the Chicago Symphony; and recorded on the Blind Boys of Alabama's Grammy-winning Down in New Orleans, among countless other endeavors.