PSI Audio and Yello

Maandag 02 november 2020, 13:39 • 183 keer gelezen
PSI Audio and Yello

Kinderlijk plezier voor verfijnde geluidssculpturen
Boris Blank is van jongs af aan gefascineerd door verschillende geluiden. "Ik had al affiniteit met geluid lang voordat we met Yello begonnen. Als kind was ik al gefascineerd door een verscheidenheid aan geluiden en de sfeer van ondergrondse garages en echo's. Dit ging over in mijn muzikale carrière, aangezien geluid altijd belangrijker voor me is geweest dan de symfonische aspecten." 


SCM7 Review door The Ear

Donderdag 22 oktober 2020, 11:51 • 160 keer gelezen
SCM7 Review door The Ear

Om de SCM7 tweeweg boekenplankluidspreker als instapmodel in hun uitgebreide assortiment te hebben, spreekt boekdelen over ATC's vermogen om natuurlijk klinkende luidsprekers te creëren die niet alleen Brits ontworpen zijn, maar ook Brits gebouwd en gebaseerd op hun eigen, gepatenteerde luidsprekerunits (drivers). Dit bedrijf heeft een formidabele reputatie opgebouwd in zowel professionele als hifi-kringen, en terecht naar mijn mening. Het bedrijf werd in 1974 opgericht door pianist en Australische ingenieur Billy Woodman om op maat gemaakte drivers te maken voor de professionele geluidsindustrie.


De nieuwe PSI Audio A14-M

Woensdag 07 oktober 2020, 14:55 • 452 keer gelezen
De nieuwe PSI Audio A14-M De PSI Audio A14-M is alweer ruim 12 jaar op de markt en imponeert nog altijd. Dit ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp onderscheidt zich met name door de unieke "AOI" en "CPR" circuits. AOI staat voor "Adapted Output Impedance" en zorgt ervoor dat de drivers (woofer/tweeter) het programmamateriaal ongekleurd en snel weergeven. Het zal duidelijk zijn dat kleuring bij een studiomonitor ongewenst is. Maar zeker zo belangrijk is dat een monitor snel is en dus transiënten kan weergeven zoals ze aan de input worden aangeboden

Telefunken Elektroakustik TF11

Dinsdag 29 september 2020, 12:40 • 141 keer gelezen
Telefunken Elektroakustik TF11 De TF11 is het nieuwste lid van de Alchemy-serie en TELEFUNKEN Elektroakustik's eerste fantoomgevoede grootmembraan condensatormicrofoon. De TF11 is ontwikkeld met een groot aantal opnamesituaties in gedachten, van homestudio tot opnamestudio tot op het podium. De TF11 combineert een Oostenrijks geïnspireerde intonatie vergelijkbaar met de legendarische C12 met moderne, hoge prestaties die je mag verwachten van een FET circuit. Dit levert een prachtig open en gedetailleerd 3D-geluidsbeeld op, met een snelle, nauwkeurige transiëntrespons, hoge SPL-waarden en een lage eigenruis.