MUTEC REF10 gebruiker aan het woord

Vrijdag 16 augustus 2019, 12:04 • 716 keer gelezen

"Ik dacht ik zal u nog even laten weten hoe het er nu mee staat. Ik zit nu op ongeveer 120 inspeeluren. Ik heb een stuk klassiek van Youtube dat is opgenomen in 2017 en dat ik door en door ken. En JA, die opname is heel erg goed. Want ten opzichte van CD of zo is er weinig verschil te bespeuren. Het verschil dat ik waarneem is vooral RUST. In het laag hoor ik nu ook de aanslag van de pauken op de grote trom. Eerst hoorde ik die niet of nauwelijks. Dat is een HEEL opvallend verschil ten opzichte van de MC3 plus zonder REF10.

MUTEC REF10 gebruiker aan het woord
Nou heb ik wel de opname gedownload en gedraaid vanaf een gloed nieuwe Macbook Pro. Misschien scheelt dat ook iets qua geluidsoverdracht. Alles is gedraaid in surround. Schakel ik naar stereo, dan krijg je haast het zelfde stereobeeld. Surround is intiemer en rustiger terwijl je geen details mist. Maar goed dat is voor ieder anders.

Conclusie, ook in een suround opstelling is het een waanzinnig apparaat. Bij Iron Maiden zijn de verschillen kleiner maar dat ligt aan de opname. Iets dat we ook al in de winkel hebben opgemerkt. Met de REF 10 bereik je gewoon nog iets meer de realiteit. Je hoort hoe het live is en klinkt. En het is een GROTE stap ten opzichte van alleen de MC3. Ik speel zelf akoestisch (en electrisch) gitaar en piano (staat hier een kleine vleugel) dus ik weet hoe het echt klinkt. Wat andere ook schrijven, als je het verschil eenmaal hebt gehoord wil je niet meer terug. Maar ja. Dat is misschien met alles zo".

Deze MC3+ USB/REF10 gebruiker had geen bezwaar tegen publicatie van zijn reactie maar wil niet met naam worden genoemd