Gebalanceerde versus ongebalanceerde verbindingen

Maandag 30 april 2018, 13:31 • 556 keer gelezen
Gebalanceerde versus ongebalanceerde verbindingen Dit artikel is geschreven door John Siau van Benchmark Media. We hebben het zo goed mogelijk in het Nederlands vertaald. Het is een flinke lap tekst maar als je de moed hebt hem helemaal te lezen wordt het een stuk eenvoudiger om een keuze te maken bij de volgende aankoop van hifiapparatuur.

Als u de achterkant van een Benchmark-product bekijkt, vindt u gebalanceerde XLR-analoog-audioconnectoren. Voor het gemak bieden we op de meeste van onze producten ook ongebalanceerde RCA-connectoren. In alle gevallen zorgen de gebalanceerde interfaces voor betere prestaties.

Grace Design m908 Surround Controller

Dinsdag 24 april 2018, 16:15 • 173 keer gelezen
Grace Design m908 Surround Controller

Voor audioprofessionals die werken in stereo, surround en immersive formats tot 22.2, heeft Grace Design de ultieme controller bedacht. Hoewel de m908 de "looks" heeft van de stereo m905, is de interne architectuur van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Met als belangrijkste verschil dat de m908 intern een digitale structuur heeft met een krachtige DSP en HQ AD - en DA conversie. Wat behouden is gebleven is de uiterst intuïtieve gebruikersinterface.


Relay-Controlled Volume

Dinsdag 17 april 2018, 14:51 • 359 keer gelezen
Relay-Controlled Volume

Je zou denken dat er over volumeregeling in het analoge domein niet bijster veel valt te vertellen. Het tegendeel is waar. Het ontwerpen van een echt vervormings- en ruisarme volumeregeling is wel degelijk rocket science. Naar aanleiding van een nieuw ontworpen circuit, toegepast in hun HPA4 voorversterker/hoofdtelefoonversterker, doet John Siau van Benchmark Media haarfijn uit de doeken hoe het moet en ook hoe het niet moet. Voor de audiofiel en voor de fijnproever. Relay-Controlled Volume


Lynx Aurora (n) Configurator

Dinsdag 17 april 2018, 12:23 • 279 keer gelezen
Lynx Aurora (n) Configurator Lynx Aurora (n) is een 32 I/O modulair platform waarbij je zelf de in- en uitgangsstructuur kunt kiezen. Totaal zijn er 4 slots voor I/O's en een slot voor de interfacekaart (USB/HD/TB/Dante). Per I/O slot kun je kiezen voor een 8-kanaals AD/DA kaart, een 16 I/O AES kaart (LM-DIG) of een 4 kanaals pre-amp kaart (LM-PRE4). Om te zien welke optiekaarten met elkaar te combineren zijn heeft Lynx een Configurator online gezet. je vindt hem onder aan deze pagina.