Mr. Probz: From the Studio to the Stage

Vrijdag 22 april 2016, 12:44 • 239 keer gelezen
Mr. Probz: From the Studio to the Stage

Voor een zanger is het essentieel dat hij met zijn stem zoveel mogelijk gevoel weet over te brengen. Voor Mr. Probz, bekend van hitsongs als "Nothing Really Matters" en "Waves", is dat niet anders. Wie zijn songs kent weet dat dit bij de studio-opnames uitstekend is gelukt. Maar Mr. Probz is een performer die ook live keer op keer zijn publiek wil veroveren. Een zangmicrofoon is daarbij een essentieel stuk gereedschap. Zo'n half jaar geleden kreeg Mr. Probz een Telefunken M80 in handen. Het was liefde op het eerste gezicht. Gevraagd naar een reactie was zijn eenvoudige commentaar: "De M80 brengt mijn vocal sound van de Studio naar de Stage".


ATC SCM11 review in HifiCritic

Woensdag 20 april 2016, 15:35 • 129 keer gelezen
ATC SCM11 review in HifiCritic

Veteraan ontwerper en reviewer Martin Colloms heeft in de laatste editie van HIFICRITIC de ATC SCM11 gemeten en beluisterd en kwam tot het volgende eindoordeel (vrij vertaald):

Conclusie
Mocht u het gevoel hebben dat u een positieve recensie leest dan heeft u het bij het rechte eind. Qua geluidkwaliteit overstijgt de SCM11 veel andere luidsprekers in z'n prijsklasse. ATC bereikt dit door beschikbare technieken op kundige wijze toe te passen en combineert dit met een smaakvolle toonbalans.

Amplifier Crossover distortion

Dinsdag 29 maart 2016, 15:01 • 289 keer gelezen
Amplifier Crossover distortion

Most audio power amplifiers suffer from a defect known as "crossover distortion". This distortion is particularly troublesome at low output levels. At low power levels, the crossover distortion can rise to a high percentage of the output level and become the dominant source of distortion.

Dick Olsher once said that "the first Watt is the most important Watt". We agree!

View full article


ElskeDeWall op tour met Telefunken DD5

Dinsdag 15 maart 2016, 11:02 • 847 keer gelezen
ElskeDeWall op tour met Telefunken DD5

Sinds haar debuutalbum 'Balloon Over Paris' (2010) en opvolger 'Brave' (2012) is de ster van singer-songwriter ElskeDeWall snel gestegen. Logisch, want de roodharige Friezin heeft niet alleen een geweldige powerstem, maar laat ook overheerlijke pop-, rock- en soulsongs horen. Ze werkte samen met onder anderen Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest en is een graag geziene muzikale gast bij DWDD. Of misschien kent u haar van de titelsong van de serie 'Moordvrouw'. Of van haar optreden onlangs bij RTL latenight.