ATC P2, True Dual Mono Power Amplifier

Maandag 17 oktober 2016, 12:51 • 46 keer gelezen
ATC P2, True Dual Mono Power Amplifier

Met trots kondigt ATC hun nieuwe eindversterker aan, de P2. DeáP2 levert een continu vermogen 300 Watt per kanaal in 8 Ohm. Tweemaal het vermogen van de kleinere broer, de P1. ATC laat weten dat deze versterker geschikt is om zelfs de lastigste luidsprekers aan te sturen. Onder alle omstandigheden, met een bandbreedte van maar liefst 400kHz en bij een uiterst lage vervorming. Net als in de P1 past ATC een volledig gescheiden voeding toe wat een optimale kanaalscheiding over de gehele bandbreedte garandeert. Het zorgt er tevens voor dat het ene kanaal de prestatie van het andere nooit negatief kan be´nvloeden.

Meer info op http://atcloudspeakers.co.uk


Lynx LT-DANTE maakt van Aurora en Hilo netwerk interfaces

Donderdag 29 september 2016, 12:00 • 308 keer gelezen
Lynx LT-DANTE maakt van Aurora en Hilo netwerk interfaces

We hebben er lang op moeten wachten maar nu is hij er: de Lynx LT-DANTE. We besteden met regelmaat aandacht aan de toekomst van Audio over IP (AoIP). Voor de studiomarkt is het DANTE protocol naar onze overtuiging de meest voor de hand liggende keuze.

De afgelopen 10 jaar zijn er in de Benelux honderden Aurora's en Hilo's verkocht. Door een specifieke LT optiekaart te kiezen zijn deze interfaces geschikt voor gebruik met bijvoorbeeld Pro Tools HD, Thunderbolt, USB, Adat en MADI. Naast merken als Focusrite RedNet en Grace Design zijn nu ook de Lynx Aurora en Hilo geschikt om in een DANTE netwerk te worden opgenomen. De LT-DANTE kaart, Aurora 8/16-DT en Hilo-DT zijn leverbaar vanaf december 2016.


Lynx Hilo Firmware Version 8

Woensdag 28 september 2016, 12:34 • 311 keer gelezen
Lynx Hilo Firmware Version 8

Goed nieuws voor Lynx Hilo eigenaren. In november 2016 lanceert Lynx voor deze veelzijdige audio interface firmware versie 8. De grafische interface is geheel vernieuwd wat de bediening nog overzichtelijker maakt. Een aantal belangrijke parameters is nu op elke pagina zichtbaar en het geheel ziet er ook nog eens erg fraai uit.

Zoals je van Lynx gewend bent, zijn deze firmware upgrades kosteloos. Sympathiek toch?

X-Fi 2016, werderom een zeer geslaag evenement

Maandag 26 september 2016, 11:58 • 328 keer gelezen
X-Fi 2016, werderom een zeer geslaag evenement

In de Koningshof in Veldhoven stonden afgelopen weekend alle activiteiten in het teken van hifi audio. Zo'n 5.000 hifi liefhebber brachten een bezoek aan de X-Fi audio show 2016 en een flink deel daarvan heeft onze demoruimte weten te vinden. Naast het demonstreren van een aantal actieve ATC luidsprekers, Benchmark DAC's en MUTEC clocks, werden er beide dagen ook lezingen gegeven door Frits de Groot (akoestiek), Ben Lilly, ATC (luidspreker ontwerp) en Peter Riebeek (opname technieken). Wij kijken terug op een zeer geslaagd weekend en verwachten volgend jaar weer van de partij te zijn.